Voorontwerp en definitief Ontwerp

Ontwerpen beveiligingssystemen

We ontwerpen geïntegreerde beveiligingssystemen op basis van een grondige kennis van uw bedrijf / organisatie en uw gebouwen of diensten.

Ons doel is om ervoor te zorgen dat het ontwerp van de beveiligingstechnologie kosteneffectief is en afgestemd is op maat van uw organisatie.

Het ontwerpproces is collaboratief en interactief. Wij werken samen met u en uw architecten, ingenieurs, security afdeling en bouwteam om potentiële beveiligingsrisico’s te identificeren en oplossingen aan te bieden. Verder helpen wij u bij het ontwerpen van een lastenboek voor de beveiligingssystemen, in nauw overleg met de projectarchitect.

Wij ontwerpen beveiligingssystemen voor:

  • Brandbeveiliging
  • Camerabeveiliging
  • Toegangscontrole
  • Inbraakbeveiliging
  • Perimeter beveiliging
  • Fysische beveiliging

“Wij werken met u samen om de effectiviteit van uw investering in beveiligingstechnologie te maximaliseren.”

Voorontwerp op schetsbasis

Uit één of meerdere imperfecties die uit de audit naar boven komen kunnen oplossingen worden uitgewerkt op niveau van voorontwerp. Waarbij aan de opdrachtgever alle elementen geleverd worden die hem moeten toelaten een beslissing te nemen in de uit te werken oplossing.

Ontwerpen lastenboek

Bij een grootschalige project zoals de bouw van een ziekenhuis, wolkenkrabber, ambassade, openbare werken of grote bedrijfspanden hebt u de diensten van een architectenbureau en andere professionals nodig die instaan voor de elektriciteit, sanitair en HVAC. Vaak vergeet men echter een cruciaal element: de planning en het ontwerp van de beveiligingssystemen. Dit is niet iets wat ‘achteraf’ nog even geplaatst kan worden, maar dit zou een integraal onderdeel moeten zijn van de planning van de bouw dat u best overlaat aan specialisten, zoals Fense.

Geïntegreerde en efficiënte oplossing

Wij richten ons uitsluitend op de beveiliging, zijn opgeleid in de laatste ontwikkelingen op het gebied van beveiligingstechnologie en begrijpen als geen ander hoe deze technologieën kunnen worden geïmplementeerd en ontworpen, met name in ingewikkelde netwerkomgevingen. Wij geven inzicht in de bedreigingen, risico’s, kwetsbaarheden en andere beveiligingsproblemen waarmee u kan worden geconfronteerd. Wij helpen bij het ontwikkelen van praktische beveiligingstechnologieën die perfect geïntegreerd kunnen worden in het totale bouwproject.  

 

Op basis van het door de opdrachtgever weerhouden voorontwerp stelt FENSE het volledige lastenboek samen. Hierbij worden deze installaties beschreven die de onderstellingen waarvan men tijdens het concept en voorontwerp is uitgegaan zowel technisch als functioneel kunnen waarmaken. Dit is noodzakelijk daar deze laatste een resultaatsverbintenis zullen inhouden voor de aannemer/installateur of integrator. Zo kan u als opdrachtgever appelen met appelen vergelijken: zo kan u diepgaand offertes van installateurs of integrators vergelijken op basis van correcte informatie.
De specificaties zullen betrekking hebben op alle elektronische, constructieve en organisatorische elementen die noodzakelijk zijn om een geïntegreerde, betrouwbare oplossing te realiseren.


We kunnen het lastenboek aanleveren voor een nieuwbouwproject of helpen bij het bijwerken van bestaande beveiligingssystemen. Wij werken samen met de projectarchitect gedurende alle fasen van het project. Het resultaat is een verregaande technische beschrijving van een geïntegreerd geheel en efficiënt beheersmiddel voor de beveiliging van uw gebouwen en of diensten. Het is de beste garantie voor een werkende en kostenefficiënte oplossing.

Contacteer ons

Vandaag nog om te zien hoe wij uw bedrijf of organisatie kunnen helpen in het beveiligingsproces